Haluatko kohdata ja tukea nuoria verkossa? Onko kirjoittaminen sinulle luonteva vuorovaikutustapa? Hae mukaan Sekasin-chat päivystäjäksi Keski-Uudenmaan Mielenterveysseura ry KUMS:n toimintaan!
Vapaaehtoiset Sekasin-chatin päivystäjät tarjoavat keskustelutukea nuorille ja auttavat ratkomaan mieltä painavia ongelmia. Teet merkityksellistä ja palkitsevaa vapaaehtoistyötä.
Saat tehtävään koulutuksen ja jatkuvaa tukea. Päivystät chatissa silloin kun se sopii omaan aikatauluusi. Saat ymmärrystä nuorten elämästä ja mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi. Olet osa Sekasin-chatin vapaaehtoisyhteisöä, jossa on mukana satoja vapaaehtoisia.
Toivomme sinulta:
- aikuista asennetta (vähintään 23 vuoden ikää)
- kiinnostusta nuorten maailmaan
- aitoa halua kohdata ja antaa jokaiselle nuorelle kokemus kuulluksi tulemisesta
- vuorovaikutus- ja kirjoitustaitoja
- perustason tietoteknisiä valmiuksia (internet ja tekstinkäsittely)
- halua kehittää omaa osaamista ja sitoutua vapaaehtoistyöhön
- oma elämäsi on tasapainossa ja sinulla on voimavaroja henkisen tuen vapaaehtoistyöhön
Vapaaehtoistoimintamme on hyvin tuettua
Päivystäjänä toimitaan yleensä kahdesti kuukaudessa esimerkiksi kolme tuntia kerrallaan tai sovitusti kanssasi. Päivystys tapahtuu kotoa käsin omalla tietokoneella.
Nuorten tukeminen on antoisaa, mutta välillä haastavaa. Yleisimpiä aiheita chat-keskusteluissa ovat paha olo, ihmissuhdeongelmat ja itsetuhoisuus. Tukena päivystysvuorossa on aina Sekasin-chatin työntekijä. Järjestämme myös säännöllistä työnohjausta ja jatkokoulutusta.
Valintahaastattelu ja verkkokoulutus
Täytettyäsi hakemuksen vapaaehtoistyöhön kutsumme sinut haastatteluun. Vapaaehtoiseksi valitut osallistuvat verkkokoulutukseen. Koulutuksen voi suorittaa omatoimisesti ja joustavasti omien aikataulujen mukaan Moodle-oppimisympäristössä.
Koulutus antaa hyvän pohjan nuorten kohtaamiseen ja tukemiseen
Koulutus sisältää kahdeksan itseopiskeltavaa osioita, joiden lisäksi osallistutaan ohjattuun harjoitteluvuoroon. Koulutuksen pituus on noin 10 tuntia, ja sen suorittaminen on omatoimista ja joustavaa. Harjoitteluvuoron pituus on 2–3 tuntia.
Tarkistamme kaikilta valituilta rikosrekisteritaustan (laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä.). Koulutukseen valituilta pyydetään suostumus hakea rikosrekisterilain § 6 a:ssa tarkoitettu rikosrekisteriote.
Ota yhteyttä!
(poista välilyönnit ja korvaa hakasuluissa oleva kirjoitus merkeillä) kums [at] kolumbus [piste] fi
Puhelin arkisin 040 071 3849