Kymenlaakson hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystyksestä on mahdollista saada akuuttia kriisiapua äkillisissä traumaattisissa kriisitilanteissa. Kriisiapua voidaan antaa vastaanotolla, kotikäynnillä tai muussa sopivassa paikassa. Pohjois-Kymenlaakson sosiaali- ja kriisipäivystys sijaitsee Kouvolassa Ratamokeskuksessa. Palvelun numero on 040 053 3595
Matalan kynnyksen Mielenterveys-ja päihdepalvelut on ensimmäinen kontaktisi, kun tarvitset tietoja mielenterveys- ja päihdepalveluista Kymenlaakson hyvinvointialueella. Ajanvaraamiseen palveluihin ei tarvita lähetettä. Palvelut ovat maksuttomia. Jos olet huolissasi omasta tai läheisesi tilanteesta, ota yhteyttä Mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasneuvontaan: puh. 05 220 2150 (arkisin klo 7-18) tai keskustele anonyymisti chat-palvelussa arkisin klo 7-18. Voit täyttää myös Terapianavigaattorin, kyselyssä kartoitetaan sinun elämäntilannettasi sekä ongelmia tai vaikeuksia, joita olet saattanut kokea. Kysely elämäntilanteen haasteisiin liittyen – Terapianavigaattori
MIELI Suomen Mielenterveysseuran verkkopalveluista saat apua silloinkin, kun tuen tarve ei ole kellonajasta riippuvainen- MIELI Kriisipuhelin antaa kertaluonteista keskusteluapua 24 tuntia vuorokaudessa numerossa 09 2525 0111. Voit soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti. Sivustolla paljon materiaaleja mielenhyvinvointiin.
Rikosuhripäivystys RIKU tarjoaa tukea ja neuvontaa rikoksen uhriksi joutuneelle, hänen läheiselleen sekä rikosasiassa todistavalle.
Mielenterveystalo on kaikille avoinna oleva, josta löydät tietoa, omahoito-ohjelmia, oppaita, oirenavigaattoreita sekä palveluhakuja. Julkisen terveydenhuollon tarjoamaa luotettavaa apua mielen hyvinvointiin.
Vuoroveto-kriisikeskuksessa tarjotaan maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua arkielämän kriisitilanteisiin. Voit asioida halutessasi nimettömästi. Tukikeskustelut tehdään kasvokkain kriisikeskuksella Kasarminmäellä Kouvolassa, puhelimitse tai etäyhteydellä. Palvelut on tarkoitettu yli 18-vuotiaille henkilöille.