Rauman seudun mielenterveysseuran auttamisen arjessa vapaaehtoiset ovat äärettömän tärkeässä roolissa, ja siksi heidän tarinoitaan on ilo tuoda esiin. Tuoreimmat tarinat löydät alta ja aiempia juttuja täältä: Vapaaehtoistyön tarinoita. Osa 1.
Antoisia lukuhetkiä!
Onnistumisia porukalla
Valtteri kertoo kokemuksistaan: ”Täällä näkee, että yhden ei tarvi osata kaikkea. Siksi omia ideoita voi noin vain heittää ilmoille ja niitä pääsee helposti toteuttamaan. Matka ideasta todeksi on tosi lyhyt ja kaikkia kuunnellaan. Itseään toteuttamalla saa onnistumisen fiilistä itselleen ja muille ja tulee myös tunne, että sinusta välitetään.
Turvallisuusalan opintojen ohessa oli helppo jatkaa vapaaehtoistyöhön, kun työharjoittelun jälkeen tämä oli jo tuttu paikka. Jos en olisi täällä, niin eipä minulla olisi työn lisäksi mitään järkevää tekemistä. Iso juttu on sekin, että ihmisten kohtaamista ei opi koulussa, vaikka onkin valmistumassa asiakaspalveluammattiin. Täällä se onnistuu.”
Jorma nauttii vapaaehtoisena olemisen sosiaalisuudesta ja vapaudesta:
”Täällä saa olla ihmisten kanssa. Osmosen Talolla on paljon naurua ja hymyillen ja ilolla otetaan vastaan jokainen, oli fiilis mikä tahansa. Ennen minut piti aktiivisena joukkueurheilu, mutta jäin siitä pois vuorotyön epäsäännöllisyyden takia. Osmosen Talo on minulle nyt paikka ja porukka, johon kuulua.
Täällä meno ei ole niin asiallista, vaan on rento meininki. Mustaakin huumoria viljellään ahkerasti, joten sopii olla rohkeasti oma itsensä, kuin hyvässä kaveriporukassa.”
Valmistautumista ammattiin
Heidi ja Irma ovat vapaaehtoisiamme, jotka puolestaan lähtivät syksyllä ohjaajiksi uuteen maahanmuuttajien hyvinvointiryhmään.
”Tämä on mukavaa ja hyödyllistä toimintaa opiskelujen rinnalla. Tutustumme vapaaehtoistyössä opiskelujen aiheisiin ja toimintapaikkoihin ihan käytännössä. Samalla alan työntekijät eli sosiaalialan verkosto tulee tutuksi.
Vapaaehtoistyössä saa kokemusta täysin uusista asioista, mikä antaa rohkeutta lähteä mukaan muuhunkin. Teemme vapaaehtoistyötä omasta halusta, mikä antaa tietynlaista rentoutta toimia omalla tavallaan ilman paineita.
Koemme, että tässä saa kyllä paljon enemmän, mitä itse antaa. On palkitseva tunne, kun voi tehdä hyvää muille.”
Sydämellinen kiitos teille kaikille, jotka olette mukana auttamassa!
Vapaaehtoistoiminta Rauman seudulla
Mielenterveysseuran vapaaehtoistyö on mielen hyvinvointia vahvistavaa sekä kannattelua niinä hetkinä, kun mielen ja kehon voimavarat ovat heikoilla.
Missä?
Toimialueena on lähes koko Satakunta, erityisesti Rauma, Eura, Eurajoki, Rauma ja Säkylä. Mukana voi olla Kriisikeskuksen, Tukipalveluyksikön ja Rikosuhripäivystyksen toiminnassa.
Miksi?
Moni kokee auttamisen tärkeäksi saatuaan joskus itse apua ja tukea haastavina aikoina. Hädän hetkiä koettuaan ymmärtää usein paremmin toista kipuilevaa ihmistä. Omien kokemusten myötä myös ymmärtää entistä paremmin mielenterveyden vahvistamisen tärkeyden. Auttaa voi, vaikka omassa elämässä olisikin säästynyt suurimmilta myrskyiltä. Työtä riittää ja jokaisen auttajan panos on arvokas.
Mitä?
Auttamisen muotoja on hyvin monenlaisia, sillä auttaa voi antamalla aikaa, osaamistaan ja sydäntään. Vapaaehtoistyöhömme voit tutustua tarkemmin täällä: Monta tapaa tehdä vapaaehtoistyötä. Lähetä halutessasi meille yhteystietosi ja pieni kuvaus tilanteestasi, niin voimme yhdessä ideoida, miten juuri sinä voisit auttaa muita. Meidät tavoitat eri tavoilla: toimisto@raumankriisikeskus.fi, puh. 02 8378 5600 tai yhteydenottolomake.