Mielen Tasapainoa työpaikoille
Mielen tasapainoa työpaikoille -hankkeen tavoitteena on vahvistaa työpaikkojen mielenterveysosaamista ja -tukea. Työpaikoille ja yrittäjille annetaan hankkeen kautta konkreettisia työkaluja tukea työssäjaksamista ja ennaltaehkäistä työntekijöiden psyykkistä kuormittumista arjessa. Hankkeessa pyritään tavoittamaan yrityksiä ja myös julkisen sektorin työpaikkoja, jotka olisivat halukkaita toteuttamaan työpaikallaan Hyvän mielen työpaikka -prosessia (https://hyvanmielentyopaikka.fi/). Työpaikkoja tuetaan merkin hakemisessa ja siihen liittyvien toimenpiteiden suunnittelussa, toteutuksessa ja seurannassa. Lisäksi hankkeen toimenpiteenä järjestetään Yrittäjäkilta toimintaa pk- yrittäjille. Yrittäjäkilta -toiminta sisältää sekä koulutuksellisia sisältöjä että ryhmätoimintaa. Hankkeen rahoittajana toimii Leader Joutsenten Reitti ry ja sen toiminta-alueena on Sastamala, Huittinen, Hämeenkyrö ja Punkalaidun.
Hamme parhaillaan hankepäällikköä tämän hankkeen vetäjäksi.
Lisätietoja antaa kriisikeskusjohtaja Ari Tiensuu p 040-5822152, ari.tiensuu@tukitalo.com
Yrittäjille kriisiapua
Mieli Mielenterveys Tukitalo ry:lle Sastamalaan esitetään 608 000 euron avustusta kolmen vuoden ajalle kriisiin joutuneiden yrittäjien ja heidän lähipiirinsä kriisiapuun ja henkiseen tukeen. Yrittäjän kriisikeskuksen toiminta on valtakunnallista ja tukea saa kasvokkain sekä etäyhteyksin puhelimessa ja verkossa. Yhteistyötoimijoina ovat Kainuun Kriisikeskus Kajaanissa sekä Lapin ensi- ja turvakoti Rovaniemellä. Hankkeessa palkataan työntekijöitä kaikkiin kolmeen toimipisteeseen. ”Näin toiminnalle saadaan myös maantieteellistä kattavuutta. Lapin matkailuyrittäjien arki on erilaista kuin esimerkiksi Länsi-Suomen yrittäjien, vaikka ongelmat samoja olisivatkin.” kertoo Kriisikeskus Tukitalon toiminnanjohtaja Ari Tiensuu. ”Yrittäjillä on korkea kynnys hakea itselleen apua. Meillä on kuitenkin jo viime syksystä kokemusta, että apua haetaan silloin kun se tarjotaan luottamuksellisesti ja yrittäjille sopivalla tavalla.” jatkaa Tiensuu.
Lisätietoja antaa kriisikeskusjohtaja Ari Tiensuu p 040-5822152, ari.tiensuu@tukitalo.com
Yrittäjän kriisikeskus -hankkeelle etsitään hankepäällikköä! Hae meille töihin!
Kohtaamispaikka Huittisiin
Valo Valmennusyhdistys ry:lle esitetään kolmen vuoden ajaksi Huittisiin perustettavaa kohtaamispaikkaa varten 321 100 euron avustusta.
Kohtaamispaikka on matalan kynnyksen toimintaa, jolla mm vähennetään yksinäisyyttä ja tarjotaan mahdollisuus keskustella työntekijöiden kanssa mieltä askarruttavista asioista. Suunnitelmissa on myös tarjota lämmintä ruokaa ja erilaisia ryhmätoimintoja. Kohtaamispaikka on paikka, jossa asiatonkin oleskelu on sallittua.
Kohtaamispaikkatoimintaa kehitetään yhdessä Huittisten kaupungin kanssa.
Valo-Valmennusyhdistys ry on neljän alueellisen toimijan vuonna 2016 perustama järjestö, joka toimii heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tukena. Yhdistyksen perustajajäseninä ovat Porin Sininauha ry, Rauman Seudun Katulähetys ry, Silta-Valmennus ry sekä aikaisempi Sastamalan seudun mielenterveysseura ry, nykyisin MIELI Mielenterveys Tukitalo ry. Sittemmin yhdistykseen ovat liittyneet myös Invalidisäätiö sr sekä Y-Säätiö sr.
Lisätietoja antaa Valo-Valmennusyhdistyksen toimitusjohtaja Kimmo Kumlander p. 050-529 9675, kimmo.kumlander@valo-valmennus.fi
OLKA-toimintaa myös Tays Sastamalaan
Artteli-kumppanuusyhdistyksen saaman STEA:n avustusehdotuksen myötä eri järjestöt pääsevät tekemään tiivistä yhteistyötä Taysin kanssa. STEA ehdottaa avustusta Pirkanmaalla toimivalle Artteli-kumppanuusyhdistykselle OLKA-toiminnan aloittamiseksi Taysin sairaaloissa, myös Sastamalassa. OLKA-toiminnan kautta edistetään järjestöjen ja sairaalan yhteistyötä sekä lisätään vertaistukea, vapaaehtois- ja kokemustoimintaa Taysin sairaaloissa. OLKA-toiminta tarjoaa potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. Toiminnan kautta vapaaehtoisille avautuu mahdollisuuksia auttaa potilaita ja heidän läheisiään sairaalassa, ja sairaalan työntekijät saavat tietoa järjestöjen tarjoamasta tuesta. Toiminta avaa lisäksi yhdistyksille tavan toimia sairaalassa lähellä potilasta.”
Katso lisää:
Youtube -video Olka -toiminnasta
Lisätietoja antaa myös Artteli-kumppanuusyhdistyksen toiminnanjohtaja Nina Lindberg p. 050 308 5639, nina.lindbereg@artteli.fi