Kehittymismahdollisuus pidempään vapaaehtoisena olleille
Tämä vapaaehtoistyön muoto on tarkoitettu niille vapaaehtoisille, jotka ovat olleet kriisikeskuksen muussa vapaaehtoistoiminnassa aktiivisesti mukana vähintään 1,5 vuotta. Muulla vapaaehtoistoiminnalla tarkoitetaan kriisipuhelinta, tukinet-työtä tai tukisuhdetta. Tämä yleissääntö koskee kaikkia vapaaehtoisia tutkintotaustasta huolimatta. Toimimalla näin meillä on aikaa luoda syvempi luottamussuhde ja vapaaehtoinen ehtii harjoitella kohtaamistyötä vapaaehtoisen roolissa.
Kasvokkainen kriisituki on vapaaehtoistyön muoto, jossa vapaaehtoiset ottavat vastaan asiakkaita Kriisikeskuksen tiloissa. Kriisitukijaksi haluavat haastatellaan, valikoidaan ja koulutetaan tehtäväänsä erikseen.
Jos sinua kiinnostaa terapiaharjoittelu, ota yhteyttä Minna Riitahaaraan: minna.riitahaara@turunkriisikeskus.fi. Terapiaharjoittelu ei ole vapaaehtoistyötä.
Asiakkaat valikoituvat tulosyyn ja tilanteen mukaan
Kriisitukijan asiakkaaksi valikoidaan elämänkriisin tai kehityskriisin kohdanneita asiakkaita (ei traumaattisia kriisejä, ei tulkkia). Asiakas voi tulla Kriisikeskuksen asiakasjonosta tai hän voi olla kriisityöntekijän asiakas, joka kaipaa ammattilaisen tarjoaman kriisiavun jälkeen vielä jatkotukea. Suomen Mielenterveysseuran linjausten mukaan kriisitukija tapaa asiakasta 1-5 krt. Tapaamiset ovat kriisikeskuksella pääsääntöisesti klo 9-18 välisenä aikana.
Kriisitukijoiden tukena on tehostettu työnohjaus.
Kertaluontoista apua huolituolista
Huolituoli-toiminta on kertaluontoista keskusteluapua, jota tarjotaan erilaisissa tapahtumissa kuten Ruisrockissa. Huolituolityö on tarkoitettu vapaaehtoisille, jotka ovat aktiivisia myös muissa työmuodoissa. Työmuoto on hyvin suosittu vapaaehtoisten keskuudessa ja varsinkin Ruisrockin huolituoli on saanut myös medianäkyvyyttä. Pitkää vapaaehtoistyön kokemusta tähän työmuotoon ei kuitenkaan vaadita.
Tule mukaan!
KATSO YHTEYSTIEDOT JA LUE LISÄÄ muista vapaaehtoistoiminnan muodoistamme.