Raiskaus tai sen yritys, seksuaalinen hyväksikäyttö, häirintä tai ahdistelu ovat seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa. Älä jää yksin kokemuksesi kanssa!
Tarjoamme
- keskusteluapua yli 16-vuotiaille seksuaalista väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille sekä uhrien läheisille
- vertaistukiryhmiä
- ohjausta ja neuvontaa
Apu on maksutonta, etkä tarvitse lähetettä. Halutessasi voit myös asioida nimettömänä.
- Varaa aika sähköisestä ajanvarauskalenterista tai puhelimitse numerosta 040 822 3961
- Akuutissa tilanteessa ota yhteys Seri-tukikeskukseen.
- Tutustu Turun alueen seksuaaliväkivaltaa kokeneen palvelukarttaan
- Lue lisää seksuaalisesta väkivallasta
- Rikosuhripäivystyksen sivuilta löydät ohjeita siihen, miten voit toimia, jos sinut on raiskattu.
”Jo sen sanominen ääneen, että ’minut on raiskattu’ on ihan valtava kynnys. Kun siitä pääsee yli, voi olo olla aluksi ihan kamala, mutta sitten jotenkin… kevyempi. Että no, eihän tähän kuollutkaan, niin se vain on.”
Ammattilaisille konsultaatiota
Voit konsultoida Koski-työntekijöitä seksuaaliväkivaltateemaan liittyvissä asioissa. Jätä soittopyyntö, jos haluat miettiä sinua askarruttavaa kysymystä kanssamme:
Jenna Trogen, puh. 044 7518772
Elina Haasjoki, puh. 044 3898238
Sähköposti: etunimi.sukunimi@turunkriisikeskus.fi
Koski-seksuaaliväkivaltatyö
Koski-työ on saanut alkunsa vuosina 2016-2018 toteutetusta samannimisestä hankkeesta, jonka kehittämin työmuodoin jatkamme edelleen työtä seksuaaliväkivallan urien auttamiseksi STEA:n kohdennetulla avustuksella.
Koski sai nimensä kesällä 2016 järjestetyssä nimikilpailussa. Sana koski sisältää monia merkityksiä, jotka auttavat ymmärtämään seksuaalista väkivaltaa ilmiönä. Kosken kuohut kuvaavat sitä kriisiä, jonka läpi uhri ja läheiset usein joutuvat kulkemaan. Sana koski viittaa myös koskemiseen ja kipuun: ”joku koski ilman lupaa” tai ”minuun koski silloin paljon”. Kun fyysistä ja psyykkistä koskemattomuuttamme loukataan, se satuttaa ja vaikuttaa siihen mitä ajattelemme itsestämme ja maailmasta. Kosken voima muistuttaa kuitenkin myös ihmisten selviytymiskyvystä; kaikesta voi ja saa toipua.
Seksuaalisen väkivallan kokemuksista on usein vaikea puhua, ja uhrista saattaa tuntua, että haluaisi vain unohtaa tapahtuneen. On hyvin tavallista, että väkivaltaa kokenut tuntee syyllisyyttä tai häpeää, vaikka nämä tunteet kuuluisivat vain tekijän, eivät uhrin vastuulle. Silti asiasta puhuminen ja sen käsitteleminen kannattaa, jotta tapahtuma vaikuttaisi elämässä mahdollisimman vähän.
Ota yhteyttä, kysy lisää!
Ajanvaraukset: toimiston puh. 040 8223 961
Sitaatit ovat vertaisten ajatuksia Maaret Kallion kirjasta Oon siellä jossain mun. Seksuaalisesta väkivallasta toipuminen. Väestöliiton Familia Oy 2015.