Tule mukaan Turun kriisikeskuksen toimintaan!
Tervetuloa mukaan edistämään mielen hyvinvointia hyvässä porukassa. Vapaaehtoinen voi osallistua oman tilanteensa ja mielenkiintonsa mukaan yhteen tai useampaan eri toimintamuotoon.
Vastaajaksi kriisipuhelimeen
Turun kriisikeskuksen vapaaehtoisena voit lähteä vastaajaksi valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Kriisipuhelin tarjoaa soittajalle välitöntä keskusteluapua. Päivystäjän roolissa tärkeintä on kuuntelu, mutta tarvittaessa soittajia ohjataan eteenpäin muihin palveluihin. Lue lisää kriisipuhelimesta.
Nettiauttajaksi
Nettiauttajana toimit vapaaehtoisena tukihenkilönä valtakunnallisessa Tukinetissä tai päivystäjänä chatissä. Netissä voit toimia kotoa käsin. Lue lisää nettiauttamisesta.
Vertaistukijaksi
Vertaistuki on Turun kriisikeskuksella suunnattu erityisesti lapsensa menettäneille. Vapaaehtoisiksi vertaistukijoiksi koulutetaan sellaisia ihmisiä, jotka ovat itse selviytyneet kriisistään ja haluavat auttaa muita samassa tilanteessa olevia. Lue lisää vertaistuesta ja sitä koordinoivasta Feeniks-työstä.
Kasvokkaiseksi kriisitukijaksi
Kasvokkaiset kriisitukijat ottavat vastaan elämänkriisin tai kehityskriisin kohdanneita asiakkaita Kriisikeskuksen tiloissa. Kokeneita vapaaehtoisia haastatellaan ja koulutetaan tähän toimintamuotoon erikseen. Lue lisää kasvokkaisen kriisituen mahdollisuudesta.
Ryhmänohjaajaksi
Mielenterveysseuran ryhmänohjaajakoulutuksen käyneet vapaaehtoiset voivat ohjata myös ryhmiä kriisikeskuksella. Tällä hetkellä on meneillään vertaisryhmiä ero- ja nepsyteemoihin liittyen. Uusille ideoille ollaan myös avoimia.
Lue tarina: Ryhmää ohjaava vapaaehtoinen tarvitsee taitoa kuunnella ja olla läsnä
Tukihenkilöksi
Voit toimia tukihenkilönä lapselle, nuorelle tai maahanmuuttajalle. Tapaamisia on yleensä kerran kahdessa viikossa ja ne ovat usein toiminnallisia eli tukipari keksii jotain yhteistä mukavaa tekemistä. Tukisuhteet kestävät yleensä 1-2 vuotta. Syksyllä -24 ei kouluteta uusia tukihenkilöitä tukisuhteisiin. Lue lisää tukihenkilötoiminnasta.
Ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan mahtavaan joukkoomme!
MIELI Lounais-Suomen mielenterveys ry:n vapaaehtoiset valitaan haastattelun ja koulutuksen kautta. Mikäli kiinnostuit tai sinulle heräsi kysymyksiä, ole meihin yhteydessä niin kerromme lisää.
Lue myös:
Yhteystiedot
Harley Bergroth, vastaava vapaaehtoistyön koordinaattori, kriisityöntekijä
puh 044 4935 500, harley.bergroth@turunkriisikeskus.fi
Jutta Lassila, vapaaehtoistyön koordinaattori, kriisityöntekijä
puh 044 7221 923, jutta.lassila@turunkriisikeskus.fi
Anu Tourunen, vapaaehtoistyön koordinaattori, kriisityöntekijä
puh 044 4934 875, anu.tourunen@turunkriisikeskus.fi