MIELI psykisk hälsa Österbotten rf erbjuder utbildningar, material och verktyg till yrkespersoner som arbetar med barn och unga som hjälp för att stödja kompetensen i psykisk hälsa. Acceptans- och värdebaserade metoden (ACT), dess principer och processer ligger till grund för våra verksamhetsmodeller.
Färdigheter i psykisk hälsa kan läras till barn och ungdomar i vardagen.
Må bra i skolan (åk 1-6)
Magis och gruppen Min grej gjorda för att lära ut känslomässiga och sociala färdigheter och förebygga mobbning i skolan. Tillsammans utgör de en stegvis graderad modell för att lära må bra-färdigheter till elever i årskurs 1-6.
MIELI psykisk hälsa Österbotten har utvecklat verktygen i samverkan psykologiska institutionen vid Jyväskylä universitet. Spel och tilläggsmaterial är kostnadsfritt.
Magis-mobilspel, åk 1-6
Gruppen Min grej, åk 1-6
Om ACT
Må bra i vardagen (åk 7-9)
Projektet Må bra i vardagen (2022-2024) är ett treårigt projekt finansierat av STEA, som syftar till att stärka högstadieelevers välmående med hjälp av ACT-metoder. Projektet drivs av MIELI Psykisk hälsa Österbotten och Institutionen för psykologi vid Jyväskylä universitet. Det genomförs i högstadieskolor i Vasa, där elever deltar i det nätbaserade programmet De Ungas Kompass, utvecklat av Jyväskylä universitet. Förutom att delta i det nätbaserade programmet, deltar vissa elever även i en gruppmodell.
De ungas kompass
Projektet Må bra i vardagen
Kontaktuppgifter
Specialsakkunnig (Barn, unga och familjer)
Piia Hägen
etunimi.sukunimi@mielipohjanmaa.fi
044 563 2323
Sakkunnig (Barn, unga och familjer)
Linda Valkola
fornamn.efternamn@mielipohjanmaa.fi
044 982 8246
Projektledare, Må bra i vardagen -projekt
Maiju Wennman
etunimi.sukunimi@mielipohjanmaa.fi
044 4935 117
Projektplanerare, Må bra i vardagen -projekt
Michaela Sik
etunimi.sukunimi@mielipohjanmaa.fi
044 4935 274
Projektledare, Må bra i skolan
Anna-Lena Sahlström
fornamn.efternamn@mielipohjanmaa.fi
041 317 7796