MIELI ry:n Kriisipuhelin
Kriisipuhelimessa päivystetään suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, ukrainaksi ja venäjäksi.
MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää
• suomeksi 09 2525 0111, auki 24/7/365, lisätietoa: mieli.fi/kriisipuhelin
• ruotsiksi 09 2525 0112, lisätietoa ja päivystysajat: mieli.fi/kristelefon
• englanniksi 09 2525 0116, lisätietoa ja päivystysajat: mieli.fi/helpline
• ukrainaksi 09 2525 0114, lisätietoa ja päivystysajat: mieli.fi/kriza
• venäjäksi 09 2525 0115, lisätietoa ja päivystysajat: mieli.fi/krizis
Keskusteluapua netissä
MIELI ry:n verkkopalveluista saat apua netissä. Ota yhteyttä, kun koet kirjoittamisen sinulle luontevaksi tavaksi käsitellä asiaa ja vastaanotolle saapuminen tai puhelinsoitto eivät ole mahdollisia.
- Chattaa: Sekasin-chat nuorille, MIELI Kriisichat aikuisille
- Kirjoita tukihenkilölle MIELI Tukisuhteessa
- Osallistu keskusteluryhmiin ja ryhmächatteihin Tukinetissä
Lisätietoa tuesta netissä (MIELI ry:n sivuilla)
Tukea vertaistukiryhmissä
Ammatillisesti ohjatuissa vertaistukiryhmissä samankaltaisessa elämäntilanteessa olevat osallistujat saavat tukea toisiltaan.
- ryhmät itsemurhan tai muun äkillisen kuoleman kautta läheisensä menettäneille
- ryhmät tukea tarvitseville nuorille
- ryhmät muita vaikeita elämäntilanteita ja kriisejä kohdanneille
Lisätietoa ryhmistä (MIELI ry:n sivuilla)
Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry
Talous- ja velkaneuvonta (Takuu säätiö) Takuusäätiön neuvontanumeroon Velkalinjaan tai chattiin kannattaa olla yhteydessä erityisesti, jos haluat keskustella tilanteestasi jonkun kanssa ja kaipaat neuvoja tai näkökulmia tilanteeseesi, haluat kysyä Takuusäätiön takauksesta, kaipaat vastausta yksittäiseen velka- tai maksuongelmakysymykseen.
Nettiterapiat Mielenterveystalon nettiterapiat ovat asiakkaalle vaivattomia ja saavutettavissa läpi Suomen. Asiakaslähtöistä nettiterapiaa voidaan käyttää omana hoitonaan tai muun hoidon tukena.
HUS-Mielenterveystalo
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ylläpitämällä sivustolla on tietoa mielenterveydestä, tarjolla olevista hoidoista ja palveluista.
Ensi- ja turvakotien liiton Nettiturvakoti auttaa verkossa
Nollalinja lähisuhdeväkivallasta vastaa numerossa 080 005 005
Omaiset mielenterveyden tukena on tarkoitettu psyykkisesti sairastuneiden omaisille ja läheisille. Toiminnan tavoitteena on tukea monipuolisesti eri elämäntilanteissa olevien ja eri ikäisten omaisten hyvinvointia. Yhdistys tarjoaa omaisille yksilö- ja perhetapaamisia, ryhmiä, luentoja, kursseja ja virkistystoimintaa.
Irti Huumeista ry
Irti Huumeista ry toimii huumeiden käyttäjien ja heidän läheistensä tukena ja äänitorvena sekä tekee ehkäisevää päihdetyötä. Valtakunnallinen päivystävä numero on 010 80 4550 / jourtelefon för svenskspråkiga 020 370 500.
Mielenterveyden keskusliiton neuvontapalvelut
Neuvontapalveluista saa tietoa mm. mielenterveyspotilaiden ja -kuntoutujien sosiaaliturvasta, palveluista ja etuuksista, asuntojen korjauksesta ja vertaistuesta. Palvelut on tarkoitettu mm. sairastuneille ja heidän läheisilleen sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja opiskelijoille.
Miessakit ry
Tukea miehille mm. erotilanteissa, isyydessä, lähisuhdeväkivallan alueella sekä vertaistukea keskustelu- ja toimintaryhmissä.
Naisten Linja
Valtakunnallinen, maksuton neuvonta- ja tukipuhelin 0800 02400 päivystää ma−pe klo 16−20. Palvelu on tarkoitettu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen.
Nuori nuorelle -ystävätoiminta
SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin järjestämää nuorten ystävätoimintaa, hengailuiltoja ja ystävävälitystä.
SPR:n ylläpitämät Nuorten turvatalot on tarkoitettu 12-19-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen. Nuorten turvatalojen palvelut ovat ilmaisia.Tarvittaessa mahdollisuus väliaikaiseen yöpymispaikkaan.
Oiva on hyvinvointiohjelma, jonka avulla voit lievittää stressiä, parantaa mielialaa ja saada lisäintoa elämään. Oivan harjoitukset auttavat keskittymään, olemaan tietoisesti läsnä, käsittelemään ikäviä ajatuksia ja tunnistamaan itselle tärkeitä asioita. Ohjelman voi myös ladata älypuhelimeen tai tablettiin.
Päihdelinkki
A-klinikkasäätiön ylläpitämä palvelu on tarkoitettu päihteiden käyttäjille ja heidän läheisilleen sekä kaikille päihdetiedosta kiinnostuneille. Palveluja on saatavilla myös ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja viittomakielellä.
Ongelmallisesti rahapelaaville Vantaa
Pelirajat’on-ryhmästä kysy ohjaajalta ti-pe klo 12-16 numero 044 777 6790.