Järjestämme vuosittain hyvinvointi- ja vertaistukiryhmiä erilaisille kohderyhmille. Ryhmänohjaajina toimivat Vuoroveto-kriisikeskuksen tehtävään koulutetut vapaaehtoiset sekä ryhmäkohtaisten yhteistyökumppanien toimijat. Ryhmiin osallistuminen on maksutonta.
Lisätietoja ryhmistä voi kysyä kriisikeskuksen työntekijöiltä tai sähköpostitse: info(at)vuoroveto.fi
Hyvän Mielen Liikunnallinen ryhmä
Haluaisitko liikkua enemmän, mutta yksin ei tule lähdettyä? Kaipaatko ulkoilukaveria?
Hyvän Mielen Liikunnallinen ryhmä tarjoaa mukavaa ja rentoa yhdessäoloa liikkumisen merkeissä. Ryhmässä tehdään mm. kävelyretkiä ja tutustutaan lähiympäristön luontokohteisiin. Saat hyvää mieltä liikunnasta ja yhdessä tekemisestä.
Hyvää Mieltä kaikilla aisteilla -ryhmä
Ryhmä tarjoaa sosiaalisia kontakteja ja uusia näkökulmia hyvinvointiin aistien avulla. Ryhmässä lähestytään hyvinvointia aistikokemusten kautta mm. kuunnellen ja tunnustellen. Tapaamiskerroilla tehdään aisteihin liittyviä harjoitteita ja keskustellaan yhdessä ryhmäläisten aistikokemuksista.
Ryhmä kokoontuu erilaisissa ympäristöissä, jotka mukailevat tapaamiskertojen teemoja. Ryhmä on tarkoitettu aikuisille.
Äijäryhmä
35-70 -vuotiaille miehille suunnattu toiminnallinen ryhmä, jonka tarkoituksena on tarjota uusia tuttavuuksia, mukavaa yhdessä tekemistä ja mielekästä vapaa-ajantoimintaa äijäporukassa. Ryhmäläiset suunnittelevat itse tapaamisten sisällön yhdessä ohjaajien kanssa. Ryhmä voi kokoontua eri kerroilla esim. keilaamassa, nuotiolla makkaraa paistamassa ja juttelemassa ”äijien” juttuja.
Kivunhallinnan ryhmä
Kroonisen kivun kanssa eläville suunnattu ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä. Järjestämme ryhmiä tarvittaessa kysynnän mukaan yhteistyössä Kymenlaakson Selkäyhdistyksen kanssa.
Ryhmässä käsitellään omaa jaksamista ja omia voimavaroja suhteessa kipuun. Ryhmän ohjelma on ennalta määritetty. Tapaamisten aiheina on mm. omat voimavarat tällä hetkellä, unen ja tunteiden merkitys kivussa, oman roolin muuttuminen sairastumisen jälkeen, keinoja kriisistä selviämiseen ja ympäristön ja läheisten merkitys.
MIELI ry:n vertaistukiryhmät
MIELI ry:n ammatillisesti ohjatuissa vertaistukiryhmissä samankaltaisessa elämäntilanteessa olevat osallistujat saavat tukea toisiltaan. Ryhmiä järjestetään viikoittain kokoontuvina ryhminä sekä intensiiviryhminä eri puolilla Suomea. Ryhmiä järjestetään myös etänä, jolloin osallistuminen on mahdollista asuinpaikasta riippumatta.
MIELI ry järjestää vertaistukiryhmiä
- itsemurhan tai muun äkillisen kuoleman kautta läheisensä menettäneille
- tukea tarvitseville nuorille
- muita vaikeita elämäntilanteita ja kriisejä kohdanneille
Lue lisää MIELI ry:n vertaistukiryhmistä.